Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ροζ αλάτι Ιμαλαΐων!!

Από: http://attikanea.blogspot.gr/2015/04/blog-post_4.html#more

Καταγωγή
 
Η οροσειρά των Ιμαλαΐων διασχίζει όλη την Ασία, και περνά μέσα από την Κίνα, το Νεπάλ, την Μιανμάρ, το Πακιστάν, το Μπουτάν, το Αφγανιστάν και την Ινδία. Οι άνθρωποι συνήθως συνδέουν τις Ιμαλάια με  το Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή του πλανήτη, αλλά υπάρχει κάτι ακόμα πιο αποκλειστικό γι “αυτό – το αλάτι Ιμαλαΐων.

Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν στρώσεις κρυσταλλωμένου θαλασσινού αλατιού καλύφθηκαν με λάβα. Σήμερα, βρίσκονται βαθιά μέσα στα Ιμαλάια .
 
Το αλάτι δεν είναι μόνο διατηρημένο σε ένα καθαρό περιβάλλον που περιβάλλεται με  χιόνι και πάγο, αλλά η λάβα το προστατεύει επίσης από τη ρύπανση. Αυτός είναι ο λόγος που το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων  θεωρείται ότι είναι το πιο αγνό αλάτι. 
Σήμερα εξορύσσεται με το »χέρι» από τα βουνά και αργότερα πωλείται στην αγορά.
 
Γιατί είναι ροζ;
Το ροζ χρώμα του υποδηλώνει ότι το αλάτι Ιμαλαΐων είναι φορτωμένο με μέταλλα και πλούσιο σε ενέργεια σίδηρο.
 
Οφέλη για την υγεία
 
Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι γεμάτα τα φρούτα και λαχανικά, τα μέταλλα που βρίσκονται σε αυτό το ροζ αλάτι λειτουργούν σε συνέργεια.
Συνέργεια είναι η αλληλεπίδραση πολλαπλών στοιχείων σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που παράγει ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι διαφορετικό από τα άλλα αποτελέσματα.
Ιώδιο – Τα φυσικά άλατα φορτώνονται με ιώδιο, και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προστεθούν επιπλέον.
 
Λιγότερο νάτριο ανά μερίδα – το αλάτι Ιμαλαΐων έχει τα ίδια συστατικά όπως το επιτραπέζιο αλάτι, αλλά επειδή οι κρύσταλλοι του είναι μεγαλύτεροι από εκείνων του ραφιναρισμένου αλατιού, το άλας αυτό έχει λιγότερο νάτριο ανά μερίδα κατά 1/4 t. Αυτό συμβαίνει επειδή οι νιφάδες θαλασσινού αλατιού καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο σε ένα κουταλάκι του γλυκού, σε σύγκριση με το ραφιναρισμένο επιτραπέζιο αλάτι.
 
 
 
Έχει πάνω από 80 μέταλλα και ιχνοστοιχεία
 
Το αλάτι Ιμαλαΐων αποτελείται από ορυκτά συσκευασμένων κρυστάλλων που σχηματίζονται με φυσικό τρόπο μέσα στη γη, και είναι κατασκευασμένα από 85,62% χλωριούχο νάτριο και 14,38% ιχνοστοιχεία όπως θειικό, μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, όξινο ανθρακικό, βρωμιούχο κάλιο, βόριο, στρόντιο και φθόριο(κατά φθίνουσα σειρά των ποσοτήτων).
 
Χάρη στην πλούσια περιεκτικότητα του σε ανόργανα άλατα , το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί:
  • Εξισορροπεί τους Ηλεκτρολύτες
  • Ενυδατώνει
  • Εξισορροπεί την περιεκτικότητα του νερού μέσα και έξω από τα κύτταρα
  • Εξισορροπεί τις τιμές του pH και μειώνει την παλινδρόμηση του οξέος
  • Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες
  • Τονώνει τον μεταβολισμό
  • Βελτιώνει την δομή των οστών
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Κινητοποιεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών
  • Αποτρέπει τις βρογχοκήλες
  • Διεγείρει την κυκλοφορία
  • Διαλύει και αποβάλει τις τοξίνες
Εμπειρογνώμονες υγείας πιστεύουν ότι το αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, την εξάλειψη των βαρέων μετάλλων από το σώμα.
 
Αλάτι Ιμαλαΐων εναντίον Θαλασσινού αλατιού
 
Αν και το ροζ αλάτι προέρχεται από τα βουνά, είναι πραγματικά το αλάτι της θάλασσας. Το αλάτι προέρχεται από αλατισμένο νερό – έναν ωκεανό ή θαλασσινό νερό λίμνης. Αλλά, θυμηθείτε, το αλάτι Ιμαλαΐων είναι το πιο αγνό είδος θαλασσινού αλατιού.
Τι είναι αυτό που κάνει το επιτραπέζιο αλάτι κατώτερο;
 
Οι παραγωγοί αφαιρούν όλα τα μέταλλα από το εμπορικό άλας, εκτός από το νάτριο και το χλώριο, αλλά το ραφινάτο άλας επίσης καθαρίζεται, λευκαίνεται και εκτίθεται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.
 
Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει παράγοντες αντι-συσσωμάτωσης που εμποδίζουν την ανάμιξη με το νερό στα δοχεία άλατος. Εμποδίζουν επίσης το άλας από τη διάλυση στο ανθρώπινο σώμα, και έτσι το άλας συσσωρεύεται σε όργανα και ιστούς, με αποτέλεσμα σοβαρές συνθήκες υγιεινής.
 
Οι παραγωγοί προσθέτουν επίσης συνθετικό ιώδιο, και το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει σωστά.
Τα πρόσθετα αποτελούν το 2% του επιτραπέζιου αλατιού.
 
Αλάτι Ιμαλαΐων – Χρήσεις
 
Μαγείρεμα και ωρίμανση – Πάντα να χρησιμοποιείτε προ-αλεσμένο αλάτι ή μύλου όπως και κάθε άλλο είδος αλατιού.
 
Πλάκες αλατιού- Οι πλάκες θα μεταδώσουν μια καλύτερη γεύση και περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα.  Παγωμένες: χρησιμοποιήστε τες στα φρούτα, στο σούσι, στα λαχανικά, στο τυρί ή ως διακόσμηση.  Κατεψυγμένες: σε κρύα νόστιμα επιδόρπια και γρανίτες.  Ζεστές: οι πλάκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καψαλίσετε λαχανικά, γαρίδες, φιλέτα ψαριών, βόειο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και μπορείτε να τηγανίσετε ακόμη και αυγά. Πυκνά μπλοκ αλατιού διεξάγουν θερμότητα εκπληκτικά.
 
Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι ότι το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα φυσικό αντι-μικροβιακό προϊόν, και ο καθαρισμός απαιτεί ένα απλό τρίψιμο ή ξέπλυμα.
Διακόσμηση – Προσθέστε αλάτι σε δοχεία αποθήκευσης, χρησιμοποιήστε ως  ντεκόρ ή πασπαλίστε το στο φαγητό σας.
 
Μπάνιο- Απολαύστε ένα αποτοξινωτικό λουτρό άλατος Ιμαλαΐων . Τα θρεπτικά συστατικά του θα τονώσουν την κυκλοφορία σας και θα καταπραΰνουν τους πονεμένους μύες. Το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει πάνω από 80 θρεπτικά και φιλικά στο δέρμα μέταλλα, έτσι ώστε αυτό το λουτρό να παρέχει μια εκπληκτικά θεραπευτική εμπειρία για το σώμα και την ψυχή.
 
Ποτ πουρί κηροπήγια και διαχυτές αιθέριου ελαίου – Ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν πανέμορφη σπιτική διακόσμηση με ροζ αλάτι σαν  βράχια κρυστάλλων.
 
Καθαρισμός αέρα – Μπορείτε επίσης να βρείτε λάμπες κρυστάλλων  on-line.
 
Ας ελπίσουμε ότι, τώρα κανένας από τους καλεσμένους σας, δεν θα εκπλαγεί από το χρώμα που έχει το αλάτι σας.
 
Αν σας αρέσει να τρώτε κρέας, θα πρέπει πάντα να το έχετε στην τσάντα με τα εργαλεία σας. Το αλάτισμα κάνει το κρέας σούπερ-ζουμερό και χυμώδες. 
 
Ελέγξτε αυτήν την απλή συνταγή:
 
Βασική άλμη, χαμηλή σε  νάτριο για χοιρινό κρέας και πουλερικά. (Αυτή η άλμη είναι αρκετή για έως 8 λίβρες πρωτεΐνης).
Συστατικά:
  • 4,546 λίτρα νερό
  • 113.398 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι
  • 85.0486 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα εσπεριδοειδών (χρήση λεμονιού, κίτρου ή πορτοκαλιού)
Οδηγίες:
  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το υγρό μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθεί.
  2. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει πριν να χρησιμοποιήσουμε την άλμη.
  3. Αφήνουμε την άλμη με βάση το κρέας για περίπου 6 ώρες.
  4. Στραγγίζουμε το κρέας και το αφήνουμε να στεγνώσει στο ψυγείο σας για 2 ώρες.
  5. Ψητό ή στη σχάρα – χρησιμοποιήσετε την αγαπημένο σας μέθοδο μαγειρέματος του κρέατος σας.
Πηγές:
realfarmacy
healthyfoodhouse
Επιμέλεια Κειμένου dorieas
thesecretrealtruth.blogspot.com

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...