Φίλοι μας, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ.

Φωτογραφία του Axileas Arslanoglou.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
Η ζωή είναι γλυκιά – ας την απολαύσουμε .....
Να μην αφήσουμε τις δυσκολίες να μας την στερήσουν ...
------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιούλιος ήταν αρχικά ο πέμπτος μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου (Quintilis -πέμπτος), αλλά με την προσθήκη των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου (από τον Νουμά Πομπίλιο) έγινε ο έβδομος. Ονομάσθηκε Ιούλιος με πρόταση του Μάρκου Αντωνίου (το 44 π.Χ.), που αποδέχθηκε η Ρωμαϊκή Σύγκλητος μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα.
Στην Αρχαία Αθήνα ο Ιούλιος αντιστοιχούσε με τo δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Σκιροφοριώνα και το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα Εκατομβαιώνα. Ο Σκιροφοριών ήταν ο τελευταίος μήνας του έτους και ο Εκατομβαιών ο πρώτος.
Ο Ιούλιος έχει τα περισσότερα από τα πανηγύρια των χωριών. Πέρα από τις καθ’ αυτό δικές του γιορτές-πανηγύρια (των Αγ. Αναργύρων, της Αγ. Κυριακής, του Προφήτη Ηλία, της Αγ. Παρασκευής & του Αγ. Παντελεήμονα), έχει και πολλές γιορτές-πανηγύρια του χειμώνα, που έχουν μεταφερθεί προκειμένου να επιτρέψει η καλοκαιρία τη διεξαγωγή τους & βέβαια τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.
Τον Ιούλιο κάνει πολύ ζέστη, τα “Κυνικά καύματα” που λένε. Τ’ όνομά τους το χρωστούν στον αστερισμό του “Μεγάλου Κυνός” που αυτόν τον καιρό το πιο λαμπρό του αστέρι, ο Σείριος, συμπίπτει ν’ ανατέλλει μαζί με τον ήλιο, με αποτέλεσμα να έχουμε τις μεγαλύτερες ζέστες του χρόνου. Η μεγάλη ζέστη, όμως, του μήνα αυτού κάνει να ωριμάζουν οι καρποί.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...