Συνεργασία ΟΤΕ-NBC Universal Global Networks στο conn-x TV


Την αποκλειστική τους συνεργασία, για περισσότερο από ένα χρόνο, που ξεκινά αύριο (7 Μαΐου 2009) ανακοίνωσαν χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου ΟΤΕ και το NBC Universal Global Networks. Βάσει της συμφωνίας, ο ΟΤΕ φέρνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά αποκλειστικά για τους συνδρομητές του conn-x TV, το Universal Channel, ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια του NBC Universal Global Networks.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό συνεργάτη στα πρώτα βήματα ενός στρατηγικής σημασίας εγχειρήματος για τον ΟΤΕ, το οποίο έχει τη συνεχή προσοχή του top management του οργανισμού», επεσήμανε ο κ. Πάνος Σαραντόπουλος, γενικός διευθυντής οικιακών πελατών του ΟΤΕ με αφορμή την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας του με το Universal Channel. Σύμφωνα με το στέλεχος του οργανισμού, ο ΟΤΕ έχει θέσει τρεις στόχους ως προς την ανάπτυξη της υπηρεσίας conn-x TV: τον συνεχή εμπλουτισμό του περιεχομένου μέσα από αντίστοιχες συνεργασίες («δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε περιεχόμενο», τόνισε), τη γεωγραφική εξάπλωση της υπηρεσίας, που σήμερα παρέχεται σε 17 πόλεις και στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να παρέχεται και στους 52 νομούς της χώρας, ενώ τέλος, στόχος είναι να γίνει γνωστή και κατανοητή στο κοινό η υπηρεσία. Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΟΤΕ έχει στρατηγικά τόσο την πρόθεση όσο και τη δυνατότητα να στηρίξει αυτή την υπηρεσία και ο χρονισμός της αποκλειστικής συνεργασίας με το Universal Channel ήταν ο κατάλληλος, καθώς τεχνικά ο οργανισμός μπορεί να υποστηρίξει την υπηρεσία σε άνω του 50% του πληθυσμού, μέσα από συνδέσεις στα 8 ή 24 Mbps. Ανάφερε επίσης ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο κανάλι, που εξασφαλίζει τη συνέχεια στον θεατή (δηλ. οι φανατικοί τηλεθεατές σειρών θα εξακολουθούν να τις βλέπουν από αυτό κάθε χρόνο) και δημιουργεί παράπλευρα οφέλη στον ΟΤΕ, καθώς βοηθά στον τομέα του marketing περιεχομένου, της ροής προγράμματος και του «πακεταρίσματος» της υπηρεσίας, σημεία στα οποία ο οργανισμός δεν διαθέτει πρότερη εμπειρία.
«Η συγκεκριμένη συνεργασία μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της προσπάθειάς μας. Έτσι, με το conn-x TV, οι τεχνολογικές καινοτομίες, που μπορούμε να προσφέρουμε ως ΟΤΕ, γίνονται το όχημα για την παροχή πλούσιου περιεχομένου προς όλα τα κοινά. Με την προσθήκη του Universal Channel αποκλειστικά στο conn-x TV, καινούριες για την Ελλάδα αλλά διάσημες στην Αμερική και την Δυτική Ευρώπη, επιτυχημένες και πολυβραβευμένες σειρές έρχονται κοντά μας. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι το περιεχόμενο του conn-x TV διαρκώς θα διευρύνεται και οι ευχάριστες εκπλήξεις θα συνεχιστούν», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο κ. Francois Roux, γενικός διευθυντής ΕΜΕΑ, NBC Universal Global Networks σχολίασε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που το Universal Channel έρχεται σε μια αγορά τόσο σημαντική όσο η Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ μια διεθνούς φήμης εταιρεία με ηγετική παρουσία στις τηλεπικοινωνίες στη Ν.Α. Ευρώπη. Το Universal Channel υπόσχεται μια νέα εποχή ψυχαγωγίας για τους Έλληνες τηλεθεατές, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουν την ποικιλία των προγραμμάτων μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα στα σχέδιά μας για ανάπτυξη στην Ευρώπη, μια περιοχή που δίνουμε προτεραιότητα και όπου επιθυμούμε τα διεθνή εμπορικά σήματά μας να έχουν σημαντική παρουσία». Τόνισε ότι το κοινό στόχος του προγράμματος Universal Channel είναι το ηλικίας 18-45, ενώ επεσήμανε ότι θα λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς, προκειμένου να παρέχεται περιεχόμενο ειδικά για το ελληνικό κοινό (localization).
Το Universal Channel έρχεται να προστεθεί στα 40 τηλεοπτικά κανάλια του conn-x TV και στις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub και θα διατίθεται στο βασικό πακέτο της υπηρεσίας αξίας 15 ευρώ. Tο πρόγραμμα του Universal Channel απαρτίζεται από Hollywood blockbusters και πολυβραβευμένες σειρές από διανομείς όπως: Universal Studios, 20th Century Fox Film Corporation και CBS Paramount. Τα προγράμματα με τα οποία το Universal Channel ξεκινά την μετάδοσή του στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 200 διακρίσεις. Καθημερινά θα προβάλλονται ταινίες blockbuster, όπως The Day after Tomorrow με πρωταγωνιστές τους Dennis Quaid και Jake Gyllenhaal. Επίσης, οι τελευταίοι κύκλοι επεισοδίων σειρών που κάνουν πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως: το reality «Flipping Out», οι κωμικές σειρές Nurse Jackie και Μy Name is Earl, οι σειρές του NBC 30 Rock και Office, η βραβευμένη με ΕΜΜΥ σειρά Malcolm in the Middle, η επιτυχημένη σειρά στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης «Law & Order» καθώς και η σειρά «Eureka», που έχει κάνει πάταγο στην Αμερική, κ.α. Σημειώνεται ότι NBC Universal Networks ανήκει στην NBC Universal μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα διάφορα κανάλια του NBC Global Networks παρακολουθούν περισσότερα από 130 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία, Λατινική Αμερική και Ασία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...