Σύντομα νέα

axarslan@


• Το conn-x, το ευρυζωνικό brand του ΟΤΕ, υποστηρίζει την ελληνική συμμετοχή στον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το conn-x στην Ελλάδα, με σύνθημα «Νο1 στην Ελλάδα, 12άρι στη Eurovision», είναι ο μέγας χορηγός της ελληνικής υποψηφιότητας και θα «συνοδεύσει» την πορεία της ελληνικής συμμετοχής στο διαγωνισμό της Eurovision.

• Ακολουθώντας όλες τις νέες τάσεις της αγοράς και παραμένοντας πιστά στην υπόσχεση που δίνουν στους καταναλωτές για το διαρκή εμπλουτισμό των προϊόντων τους με ότι πιο νέο κυκλοφορεί στην αγορά, τα καταστήματα Public φέρνουν και στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό βιβλίο. Συγκεκριμένα το e-book «αφίχθη» στο Public του Συντάγματος και ήδη έχει εξαντληθεί καθώς από την πρώτη μέρα τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών του καταστήματος. Πρόκειται για την έκδοση BEBOOK e-reader της ολλανδικής εταιρείας «Endless Ideas».

• Τριήμερα προσφορών είχε το Φεβρουάριο η Πλαίσιο Computers. Συγκεκριμένα, το πρώτο σαββατοκύριακο του μήνα ήταν αφιερωμένο στην Toshiba, το δεύτερο στην ΗΡ και το τρίτο στην Acer.

• H Telenor ανέλαβε τη διάθεση του iPhone της Apple στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία.

• 24ωρη απεργία πραγματοποιεί την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων της Cosmote, ο οποίος μιλά για παράνομες απολύσεις στην εταιρεία.

• Η OTEGLOBE συμμετέχει ως Χρυσός Χορηγός στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών «Capacity Middle East 2009», το οποίο πραγματοποιείται στις 23-24 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι.

• Το συνέδριο Capacity Middle East διοργανώνεται από το διεθνούς κύρους, αγγλικό περιοδικό τηλεπικοινωνιών Capacity, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη της παγκόσμιας αγοράς Τηλεπικοινωνιών. Εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα εξειδικευμένων συνεδρίων που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, όπως τα «Capacity USA, Balkans, Africa, Asia, Europe» και τα οποία έχουν καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης των παρόχων διεθνών υπηρεσιών χωρητικοτήτων, δεδομένων και τηλεφωνίας της εκάστοτε περιοχής.

• Σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, παρέλαβε από το Ίδρυμα ECDL την κάρτα δεξιοτήτων που συμβολίζει τη συμπλήρωση 9.000.000 υποψηφίων του προγράμματος ECDL παγκοσμίως. Την απονομή έκαναν ο πρόεδρος του Ιδρύματος ECDL, Τζιμ Φρίαρς και ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος του ομίλου εταιρειών ECDL Ελλάς και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

• Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ επιβραβεύει αριστούχους φοιτητές, που διέπρεψαν στην επιστήμη τους. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τελετής επιβράβευσης των αριστούχων φοιτητών του τμήματος Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο ΟΤΕ συμμετείχε, μαζί με άλλους χορηγούς, στη βράβευση των 52 καλύτερων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008. Επίσης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο ΟΤΕ, κατά την τελετή ορκωμοσίας, βράβευσε τον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών της σχολής Θετικών Επιστημών για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008.

• Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η WIND στηρίζει με τη χορηγία της το Πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Διάδραση» και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Φέτος το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αποτελείται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε οκτώ νησιά της άγονης γραμμής στο Αιγαίο: την Αμοργό, την Τήλο, τη Νίσυρο, την Αστυπάλαια, τη Θηρασιά, την Ηρακλειά, τη Δονούσα και τη Λέρο. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου.

• Η Dionic προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία SEGA Amusements για την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά. Η SEGA Amusements (www.sega-amusements.co.uk) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου στο χώρο της διασκέδασης μέσω ηλεκτρονικών συσκευών που λειτουργούν με κέρμα, γνωστά και ως coin operators.

• Οι εταιρείες Profile, Oracle και HP επενδύοντας στην επιτυχημένη συνεργασία τους και στο εύρος των λύσεων που προσφέρουν, πραγματοποιούν την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, 15.00-18.30, στο ξενοδοχείο Athens Plaza Σύνταγμα, παρουσίαση με κεντρικό θέμα “Advanced Business Insight through Oracle Business Intelligence”. Η εκδήλωση σκοπό έχει να ενημερώσει την αγορά για τις δυνατότητες εφαρμογής λύσεων Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence –ΒΙ), οι οποίες ενδυναμώνουν τη λειτουργία της επιχείρησης παρέχοντας καλύτερη εικόνα των δραστηριοτήτων της και μεγαλύτερες δυνατότητες ανάλυσης και αξιοποίησης των δεδομένων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας με σημαντική μείωση του κόστους της επιχείρησης.

• Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του Skroutz.gr με την επισκεψιμότητά του να αυξάνει κατά 100% το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2009 το Skroutz κατέγραψε 1,25 εκατομμύρια επισκέψεις και 12,3 εκατομμύρια Pageviews, από 515.000 μοναδικούς χρήστες. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι αναζητήσεις ανήλθαν στις 85.000 ημερησίως κατά μέσον όρο. Αντίστοιχη ήταν και η πορεία Δεκεμβρίου, μήνα κατά τον οποίο σημειώθηκε ρεκόρ επισκέψεων με 51.000 χρήστες σε μια ημέρα

• Για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει απέναντι στα παιδιά βραβεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, η Cosmote από το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Είναι η όγδοη χρονιά που η Cosmote στέκεται δίπλα στη «Φλόγα» μέσω του θεσμού Αγάπης SMS, προσφέροντας στο σωματείο σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει συμβάλει στην ανέγερση του ξενώνα της «Φλόγας», καθώς και στην κάλυψη εξόδων για τη λειτουργία του. Παράλληλα, στόχος της είναι μέσα από τη χορηγία αυτή να συμβάλει και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

• Το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στήριξε το 12ο Τουρνουά Μπάσκετ Ενάντια στα Ναρκωτικά που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στο ACS Athens.

• Το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (e-TEE) σε συνεργασία με την ΕΜηΠΕΕ, διοργανώνει ημερίδα με θέμα την " Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τη Διαφάνεια και τη Δημοκρατία" την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009. Στόχος της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήνα, είναι η διερεύνηση του road map και των θεμελιωδών πρακτικών για τη δημιουργία και καθιέρωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

• H Scicom, συνεργάτης της Microsoft Business Solutions και της Ls Retail από το 2003, βραβεύτηκε από την εταιρεία Ls Retail ως Gold Certified Partner στο Ls Retail Partner Conference 2009, που έγινε 17-20 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την επιτυχημένη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

• Η Multirama υποστηρίζει το Σχοινίαθλον, ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Οι αγώνες του Σχοινίαθλου πραγματοποιούνται στο Σχοινιά και περιλαμβάνουν διαδρομές με κολύμπι, τρέξιμο, ποδήλατο, 3 συναρπαστικά σπορ στα οποία οι συμμετέχοντες πρέπει να αναδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Στις 25 Ιανουαρίου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμερινό Schiniathlon 2009, στο οποίο η Multirama ήταν ο μεγάλος χορηγός, προσελκύοντας 256 αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο δίαθλο με τρέξιμο και ποδηλασία.

• Η Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε τη σταδιακή διακοπή διάθεσης των κορυφαίων τηλεοράσεων KURO της Pioneer. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση τής Pioneer, η παραγωγή των κορυφαίων τηλεοράσεων της εταιρείας διακόπτεται σταδιακά, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην παγκόσμια αγορά καταναλωτικών ειδών και η εταιρεία σκοπεύει να αποσυρθεί ολοκληρωτικά από τον κλάδο των τηλεοράσεων το Μάρτιο του 2010. Παρά τη διακοπή της παραγωγής των Pioneer KURO μέσα στο 2010, οι υπηρεσίες υποστήριξης των τηλεοράσεων Pioneer από την Intersys δεν υφίστανται καμία αλλαγή, καθώς η Pioneer θα συνεχίσει να διαθέτει τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τις τηλεοράσεις της στο δίκτυο αντιπροσώπων της παγκοσμίως.

• Με νέες ολοκληρωμένες λύσεις για την αγορά της ψηφιακής φωτογραφίας η Xerox Hellas συμμετέχει στην έκθεση Photovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Αθηνών από τις 5 ως τις 9 Μαρτίου 2009.

• H Epson βραβεύτηκε με επτά iF design awards για το 2009. Οι Epson Stylus Pro GS6000, Epson EMP-400W, Epson TM-S1000, Epson Stylus Office B40W, Epson Stylus Office SX600FW, Epson Stylus Photo PX700W και ο Epson Stylus Photo PX800FW ξεχώρισαν στα φετινά βραβεία.

• Η Mobile Technology, στο πλαίσιο ανανέωσης της εταιρικής της επικοινωνίας, προχώρησε στη δημιουργία νέας εταιρικής ιστοσελίδας. Η λιτή και λειτουργική δομή του site (www.mobiletechnology.gr) διέπεται από μοντέρνα αισθητική και φέρει την υπογραφή της Nitorsys Digital Dreamland.

• Η Nintendo θα κυκλοφορήσει τη νέα φορητή της κονσόλα, το Nintendo DSi, στην Ευρώπη στις 3 Απριλίου 2009. Το Nintendo DSi θα είναι διαθέσιμο σε άσπρο και μαύρο χρώμα και είναι το πιο λεπτό και το πιο ελαφρύ μέλος της οικογένειας Nintendo DS.

• Η Uni Systems ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία έργο για την αναβάθμιση και επέκταση της υποδομής του Contact Center της ICAP Contact Center, θυγατρικής εταιρείας της ICAP ΑΕ. Το έργο αφορούσε την αναβάθμιση του συστήματος της ICAP Contact Center σε ένα σύγχρονο κέντρο υποδοχής κλήσεων, βασισμένο σε τεχνολογία SIP της εταιρείας Genesys.

• Εξελίσσοντας ακόμη περισσότερο τα προϊόντα της στο χώρο της online ψηφιακής ψυχαγωγίας, η Logitech ανακοίνωσε τη συνεργασία του δικτυακού μουσικού της player Logitech Squeezebox με το Napster. Το πολυβραβευμένο Napster είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συνδρομητικά site δικτυακής μουσικής. Τώρα οι χρήστες του Squeezebox εκμεταλλευόμενοι το ασύρματο οικιακό τους δίκτυο και το Internet μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στη βάση τραγουδιών του, που περιλαμβάνει πάνω από 7 εκατομμύρια κομμάτια. Τη μουσική αυτή πανδαισία οι χρήστες θα μπορούν να την απολαμβάνουν με το Squeezebox ασύρματα σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού τους.

• To Elysium Resort & Spa, το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της αλυσίδας Harmony Resorts στη Ρόδο, επέλεξε το HOTstream Interactive IPTV της MCOM για τις παροχή πολυτελών υπηρεσιών διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Μέσα από την τηλεόραση του δωματίου και αξιοποιώντας το πολυγλωσσικό και ιδιαίτερα φιλικό μενού του HOTstream, οι επισκέπτες του Elysium έχουν στη διάθεσή τους κάθε στιγμή το πλέον ολοκληρωμένο μπουκέτο ξενοδοχειακών υπηρεσιών και υπηρεσιών διασκέδασης και ενημέρωσης.

• Η Eurotel Hospitality. ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή λύσεων πληροφορικής για τους χώρους της φιλοξενίας, ανακοίνωσε ότι πιστοποιήθηκε πρόσφατα από τη Microsoft ως Certified Partner όσον αφορά τις λύσεις λογισμικού στην κατηγορία των Independent Software Vendors - ISV/Software Solutions για την πιστοποιημένη εφαρμογή Afrodite, καθώς επίσης και ως Microsoft Small Business Specialist.

• Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη διαχείριση πληροφοριακού ρίσκου (Information Risk Management), η Symantec ανακοίνωσε την κυκλοφορία της λύσης Symantec Enterprise Vault 8.0, που αποτελεί τη νεότερη έκδοση της κορυφαίας πλατφόρμας αρχειοθέτησης. Η λύση Enterprise Vault 8.0 βοηθά τους οργανισμούς να μειώσουν τα κόστη αποθήκευσης και διαχείρισης των «μη-δομημένων» πληροφοριών όπως τα e-mails, τα instant messages (IM) και αρχεία κατά περισσότερο από 60% διαμέσου ενός συνδυασμού βελτιώσεων στις λειτουργίες data-deduplication (αποφυγή αποθήκευσης επαναλαμβανόμενων δεδομένων) και ηλεκτρονικής αναζήτησης (electronic discovery).

• Σύμφωνα με ανακοίνωση της SMART Technologies, η Intel Corporation θα ξεκινήσει τη διανομή του Intel classmate PC με εγκατεστημένο λογισμικό SMART Classroom Suite software 2009. To SMART Classroom Suite είναι μια ακόμα ενσωματωμένη λύση λογισμικού η οποία περιλαμβάνει το ήδη βραβευμένο πρόγραμμα SMART Notebook για τη δημιουργία, ανάπτυξη και παράδοση εκπαιδευτικού υλικού από τον εκπαιδευτικό, το SMART Notebook SE για τις εργασίες των μαθητών, τον προγραμματισμό και διαχείριση αρχείων, το SMART Sync 2009 (έως πρότινος SynchronEyes) πρόγραμμα διαχείρισης τάξεων εξοπλισμένων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και το SMART Response για την αξιολόγηση των μαθητών.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...