ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Από: Α.ΑΡΣΛΑΝΟΓΛΟΥ

Κ Α Λ Ο Μ Η Ν Α - Κ Α Λ Ο Φ Θ Ι Ν Ο Π Ω Ρ Ο

Υποδεχόμαστε με θετική διάθεση τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και ετοιμαζόμαστε γεμάτοι αισιοδοξία και ελπίδα για όλα όσα θα μας φέρουν οι επόμενοι μήνες.
Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, να κάνουμε μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις, να μαθαίνουμε και να απολαμβάνουμε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Γιατί τελικά αυτά μένουν και αξίζουν!

Ο Σεπτέμβριος ή Σεπτέμβρης είναι ο ένατος μήνας του ισχύοντος Γρηγοριανού ημερολογίου, με διάρκεια 30 ημέρες και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου.
Η ονομασία του  Σεπτεμβρίου προέρχεται από το λατινικό αριθμητικό septem (επτά) και ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου. Αργότερα, με την προσθήκη του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ο Σεπτέμβριος μετακινήθηκε στην ένατη θέση, χωρίς όμως να αλλάξει η ονομασία του.
Την 1η Σεπτεμβρίου προσδιοριζόταν ο ετήσιος φόρος που έπρεπε να καταβάλουν οι Ρωμαίοι πολίτες (indictio). Στο Βυζάντιο γιορταζόταν ως Πρωτοχρονιά και συνέπιπτε με το νέο εκκλησιαστικό έτος (αρχή της Ινδικτιώνος).
Στο αρχαίο Αττικό ημερολόγιο ο Σεπτέμβριος αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Μεταγειτνιώνα και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα Βοηδρομιώνα. Δεσπόζουσα γιορτή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα ήταν τα Ελευσίνια, με τα περιώνυμα Μυστήρια (Ελευσίνια Μυστήρια).


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...